Project Description

FAZA: Demararea implementării

0 RON

Cubul filtrant modular MANN+HUMMEL ajută la îmbunătățirea calității aerului în locurile cu poluare ridicată a aerului - cum ar fi nodurile de trafic sau drumurile aglomerate. Chiar și în zone deosebit de sensibile, cum ar fi curțile școlilor, locurile de joacă sau locurile de mâncare, utilizarea Filter Cubes ajută la reducerea eficientă a poluanților din aer. Tehnologia Filter Cube poate fi integrată și în infrastructura existentă, cum ar fi stațiile de autobuz sau panourile publicitare (vezi Filter Grid și Filter Square).

Cuburile de filtrare aplicabile descentralizat sunt capabile să lege mai mult de 80% din dioxidul de azot (NO2 ) , ozonul (O3) .) și praful fin conținut în aerul ambiant care este aspirat. Miezul tehnologiei este un filtru combinat nou dezvoltat, care include un strat filtrant care reține particulele. Datorită suprafeței mari a mediului suplimentar de cărbune activ foarte poros, NO 2 și O 3 sunt adsorbite foarte eficient la cădere de presiune și consum de energie deosebit de scăzut.

În funcție de cerințe, utilizarea unui sistem modular înseamnă că un număr de cuburi de filtrare pot fi instalate unul peste celălalt pentru a forma o coloană de filtrare. O coloană de filtrare cu trei cuburi de filtrare este capabilă să curețe 14.500 m 3 de aer în fiecare oră. Filter Cubes sunt echipate cu o arhitectură inteligentă a sistemului mecatronic. Senzorii disponibili înregistrează date despre aer și vreme, precum și nivelul de poluare și transferă datele într-un nor. În acest fel, sistemul de filtrare se controlează în funcție de condițiile limită de funcționare și de mediu și economisește astfel costurile de energie, deoarece ventilatorul funcționează numai atunci când este necesar.

https://airfiltration.mann-hummel.com/en/products/outdoor-air-purifiers.html

Beneficiarii proiectului

Cetatenii Sectorului 6. Imbunatatirea calitatii aerului, calitate ce poate fi consultata prin interfata echipamentelor, date ce se pot pune la dispozitia cetatenilor in timp real.

Durata proiectului

6 luni

Acțiunile necesare pentru implementarea proiectului

Primul pas al proiectului este investigarea zonei înconjurătoare, care are niveluri deosebit de ridicate de poluanți. Cu ajutorul unei simulări, aceste planuri sunt determinate intern și apoi verificate de un birou de inginerie independent.
Un Filter Cube necesită 1 m 2 de spațiu și acces la electricitate. În funcție de locație și de cerințe, pot fi incluse o fundație și o conexiune de date. După ce pregătirea infrastructurii a fost finalizată la fața locului, instalarea sistemelor poate începe.

Amplasamentul proiectului

Parcul Crangasi

Acest proiect se poate extinde ulterior in zonele/locurile cu poluare ridicată a aerului - cum ar fi nodurile de trafic sau drumurile aglomerate. Chiar și în zone deosebit de sensibile, cum ar fi curțile școlilor, locurile de joacă, zona spitalelor, etc.

Calendar implementare

1. Demararea implementării

2. Proiectare

3. Desfășurarea procedurilor legale de achiziție publică

4. Execuția lucrării

5. Proiect realizat

Galerie foto

Prezentare Video

Locatie proiect

F22V+P5 București, România