Project Description

FAZA: Demararea implementării

0 RON

Picturi murale pe zidurile de bloc sau institutii publice, realizate cu vopsea speciala care purifica aerul. Vopseaua are capacitatea de a filtra aerul si indeparta o parte dintre poluantii emisi de automobile.
Vopseaua care purifica aerul este o vopsea specială care transformă substanțele poluante din aer (oxizii de azot și sulf), în nitrați și nitriți inofensivi care sunt depozitați pe suprafața vopsită, până când sunt eliminați de apa de ploaie sau de umiditatea din aer. Vopseaua creeaza o pelicula de protecție care impiedica praful din aer sa se aseze pe suprafețe, acestea ramanand la fel ca in ziua in care au fost pictate.

Beneficiarii proiectului

Pictura murala va ajuta la purificarea aerului poluant, va fi eficienta in prevenirea asezarii murdariei pe pereti (impiedica lipirea prafului de perete) si va avea un impact vizual pozitiv in zona citadina. Temele abordate in picturi pot fi culturale, sociale sau de mediu.

Durata proiectului

1 an

Acțiunile necesare pentru implementarea proiectului

Stabilire zona pentru realizare mural (de preferat o zona cu trafic intens si deschidere spre zidul cu mural, pentru a putea filtra noxele emise de automobile)
Estimare capacitate in litri de vopsea speciala per suprafata zid
Angajare artisti pentru pictat muralul (ex. echipa ZidART a contribuit la prima pictura murala cu vopsea speciala din Romania, la Bacau; lucrarile au fost realizate de artiști romani)
Posibilitatea unei cofinantari (ex. Kaufland Romania a finantat proiectul din Bacau)

Amplasamentul proiectului

Pereti blocuri de locuinta sau institutii publice, hypermarket-uri, supermarket-uri din sector 6

Calendar implementare

1. Demararea implementării

2. Proiectare

3. Desfășurarea procedurilor legale de achiziție publică

4. Execuția lucrării

5. Proiect realizat

Galerie foto

Locatie proiect

Proiectul nu are setată o locație exactă.