Project Description

FAZA: Demararea implementării

0 RON

SALT spre performanță se va concentra pe obiectivul principal: Identificarea, formularea si adoptarea unui concept de dezvoltare si practicare a handbalului la nivel local, in scopul de a îmbunatății sănătatea copiilor și de a elimina deficiențele în practicarea sportului prin diversificarea activităților în randul copiilor.
Proiectul urmareste promovarea unor activitati de canalizare a energiei copiilor catre sport, mai ales in contextul pandemiei COVID care a creat multe bariere sociale la nivelul comunitatii si a redus interesul copiilor de a participa la activitățile sportive. Proiectul va asigura o acoperire la nivelul întregului sector fiind implementat in scoli din cartiere din sectorul 6 (Giulesti, Militari, Drumul Taberei, Ghencea). Pentru buna implementare a activitatilor vor fi asigurate resursele umane, formate din antrenori si profesori.
Desfasurarea antrenamentelor in scolile de cartier in vederea practicarii sportului de masa (handbal) de catre copiii din sector, va contribui la coeziunea sociala prin inlaturarea barierelor sociale si diminuarea disparitatilor in randul comunitatii, avand acces la antrenamente inclusiv copiii din grupurile defavorizate sau care nu isi permit financiar. Distantarea sociala a copiilor din cauza pandemiei COVID a creat o preocupare si o nevoie a comunitatii de a identifica metodele prin care copiii sa isi recapete increderea de a interactiona si de a lua parte la diferite activitati, altele decat cele ”online”.
Prin implementarea activităților peste 300 de copii din sectorul 6 vor putea participa la antrenamente organizate în cartierul în care își au domiciliul, precum și la diferite competiții organizate de Club sau de FRH/AMH. Beneficiile desfășurarii sunt:
- reducerea riscului de formare a deviatiilor coloanei vertrebare la copii (scolioza/cifoza), în contextul cresterii utilizării dipozitivelor electronice de copii;
- corectarea pozitiei vicioasa a corpului si mersului gresit, prin exercitii si activitati sportive adaptate si atractive pentru copii;
- crearea unui mediu optim si asigurarea tuturor conditiilor de practicare a handbalului,
- cresterea gradului de acces si asigurarea premiselor necesare pentru dezvoltarea unei cariere sportive de performanță ;
- crearea unei culturi a ”sportului de masă în cartier” și creșterea siguranței în rândul copiilor datorita participării la antrenamente fără utilizarea mijloacelor de transport în comun.

Beneficiarii proiectului

Beneficiarii directi sunt cei 300 de copii din sectorul 6 care vor participa gratuit la activitățile sportive organizate in cadrul proiectului și școlile unde se vor desfășura activitățile sportive, prin creșterea nivelului de calitate al activităților sportive și asigurarea materialelor.
Beneficiarii indirecți sunt părinții copiilor, în special a celor care nu își permit financiar și comunitatea prin asigurarea unui serviciu care va conduce la creșterea nivelului de sanatate.

Durata proiectului

Proiectul se va desfasura pe o perioada de 8 luni.

Acțiunile necesare pentru implementarea proiectului

1) Stabilirea resurselor materiale/umane și distribuirea sarcinilor pentru asigurarea unei implementări eficiente a proiectului. 2) Elaborare materiale de promovare. 3) Achizitia de materiale sportive. 4) Organizare antrenamente cu personalul necesar. 5) Organizare competitie locala. 6) Asigurarea participarii echipelor de juniori in cadrul competitiilor organizate de Asociatia Municipala de Handbal si Federatia Romana de Handbal (Festivalul National Minihandbal, Competitii de juniori).

Amplasamentul proiectului

scoala gimnaziala nr. 153 - cartierul Giulesti
scoala gimnaziala nr. 279 - cartierul Drumul Taberei (prelungirea Ghencea)
scoala gimnaziala nr. 311 - cartierul Ghencea
scoala gimnaziala nr. 157 Ion Dumitriu - cartierul Militari
scoala gimnaziala nr. 309 - cartierul Militari
Scoala Gimnaziala nr 205 Adrian Paunescu - cartierul Drumul Taberei
Liceul Antim Ivireanu – cartierul Drumul Taberei.

Calendar implementare

1. Demararea implementării

2. Proiectare

3. Desfășurarea procedurilor legale de achiziție publică

4. Execuția lucrării

5. Proiect realizat

Locatie proiect

Proiectul nu are setată o locație exactă.